Allmänna villkor

Nedanför benämns Pakkala Webbdesign AB (559179-0968) som antingen företaget, Pakkala Webbdesign eller Bolaget. Alla dessa benämningar är för samma företag och aktiebolag.

Information om företag/kunder lämnas endast om brott förekommer och polis ansöker om detta enligt Sveriges rikes lagar.

Vid köp av en produkt eller tjänst måste du som ingår i ett avtal med oss lämna korrekta uppgifter. Dvs. namn, adress, postnummer, postadress, mobilnummer samt e-postadress. Något skadestånd kan inte begäras ut om kundens hemsida eller pakkala.se skulle ligga nere. Dock är vårt mål att hålla en upptid på över 90%.

Tjänsterna och villkoren på Pakkala Webbdesign utvecklas och uppdateras hela tiden och kan därför ändras. Ändringar blir giltiga så fort de publicerats på pakkala.se. Det är kundens ansvar att hålla sig uppdaterad kring dessa.

Support ges normalt vardagar mellan 09:00 – 18:00, vid speciella/akuta skäl kan support ske under helger och röda dagar samt semester. I ditt serviceavtal finner du information kring support.

Enligt Svensk lag ingår ångerrätt i 14 dagar vid köp på distans för privatperson (gäller ej företag), dock anses tjänsten påbörjad när hemsidan har påbörjats att skapas och om ångerrätten infaller under eller efter sidan är påbörjad skall en skälig ersättning utgå i form av 60% av projektets kostnad samt eventuella kostnader för server, domän, certifikat och andra tillägg som köpts in på kundens begäran. Skulle regler och lagar brytas av kund kan inte Pakkala Webbdesign anhållas ansvariga.

Bolaget innehar F-Skattsedel och är registrerat hos bolagsverket under Pakkala Webbdesign AB.

Fakturering & priser

Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK) och är ex. moms. Fakturering sker i slutskedet av projektet och skickas via e-post med 15 eller 20 dagars betalningstid. Fakturering av uppdateringstjänster sker för 6 mån i taget. 30 dagar ges på varje faktura där påminnelse utgår efter 5 dagar från förfallodatum.

Vid utebliven betalning eller försening utgår en förseningsavgift på 450 kr enligt lag. Skulle denna faktura inte betalas in går ärendet vidare till Kronofogden och Arvato Inkasso samt att ränta läggs på enligt lag. Pakkala Webbdesign har även rätten att låsa ner hemsidan och stänga av webbhotellet ifall fakturan inte betalas i tid.

Vid större projekt över 10 000 kr utgår en startavgift/delavgift på 5000 kr eller 25% av den totala fakturan så att vi ser att ni verkligen vill köpa våra tjänster och är seriösa med ert projekt. Vid köp av webbshop faktureras den startavgift som angivits i offert eller enligt prislista. Efter att halva eller projektet har slutförts utgår en faktura på hälften av det kvarvarande beloppet dvs. 50%. I slutet utgår alltid en slutfaktura på kvarvarande summa. Detta är så att vi kan betala de uppgifter som projektet medfört. Skulle ni ha några frågor kan ni kontakta oss via info@pakkala.se.

Vi fakturerar allt löpande arbete t.ex. skapande av hemsida, uppdateringar, extra tillägg/tillval, support och servicetjänster per påbörjat halvtimma. Nuvarande timpenning är 520 kr exkl. moms, om inget annat anges. Priserna står alltid på fakturan eller i offert.

Design och Hemsidor

Alla våra hemsidor är unika och skapas från grunden i olika utvecklingsmiljöer. Hemsidan, design och mallar skräddarsys efter vad kunden vill ha och begär. Alla projekt görs på beställning.

Logotyper och ikoner designas i Photoshop eller Illustrator. Font och typografi är viktigt för att logon ska stå ut ur mängden så vi föreslår alltid detta för att kunden, även om ni har tänkt er någon annan font. All grafik görs på beställning och är skräddarsydd för slutkund.

Domän & Webbhotell

Domän och webbhotell köps in från Inleed. Vid köp av domän faktureras kostnaden enligt offert en gång per år och kostnaden för webbhotell kan antingen ske löpande eller en gång per år enligt offert. Om du vill säga upp avtalet med Pakkala Webbdesign skall detta göras i god tid. Din domän måste förnyas en gång per år och meddelande om detta skall ske i god tid ca 3 månader i förväg för att kunden ska ha gott om tid och inte kunna gå miste om sin domän. Om hemsidan ligger nere vid något tillfälle bör Pakkala Webbdesign kontaktas snarast.

EPP kod kan beställas av Pakkala Webbdesign genom att skicka ett mail till info@pakkala.se. Flytt av domän kostar inget extra. Om eventuella data skall flyttas kan en flyttavgift och installationsavgift tillkomma och faktureras i form av rörlig kostnad på antal timmar.

Äganderätt

Kunden äger hemsidan och filerna inklusive alla bilder och text efter att fakturan är betalad. Betald faktura gäller som bevis. Hemsidan får INTE säljas vidare till tredjeparts utan att Pakkala Webbdesign först meddelas. Oftast har bilder, texter och/eller plugin licenser köpts till ditt företag och måste förnyas innan försäljning. Pakkala Webbdesign ansvarar inte om kunden bryter mot dessa regler utan kunden ansvarar för sig själv då regler och lagar brutits.

Om dessa regler eller lagar bryts har Pakkala Webbdesign rätten att säga upp avtalet med kunden och dra in användningen av tillval, komponenter och hemsidan samt alla filer.

Vid uthyrning av webbshop eller hemsida äger Pakkala Webbdesign rättigheterna till all kod, funktioner, integrationer etc. Pakkala Webbdesign kan inte hållas ansvariga om kunden bryter mot några lagar och regler.

100% nöjd kund-garanti och support

Pakkala Webbdesign vill ha 100% nöjda kunder och ger alla kunder en 100% nöjd kund-garanti. Detta innebär att om ni inte är nöjda med hemsidan kan man välja att designa om den i början av sitt köp och ändra allt som man inte tycker passar. Ändringar ska dock ske inom rimlig tid och när hemsidan börjat utvecklas kan design ändringar komma att debiteras på rörlig kostnad.

Om du av misstag har tagit bort kod eller ändrat på din hemsida själv som gjort att den gått sönder eller fungerar dåligt kan vi hjälpa dig lösa problemet som uppstått men då till vårt timpris på support vilket är 520 kr per timme.

Fakturan gäller som kvitto och garantibevis.

SSL Certifikat

Alla våra kunder som låter oss ta hand om er domän och webbhotell får SSL Certifikat utan extra kostnad. Om du har ett webbhotell som inte erbjuder hjälp med detta kan vi erbjuda alla våra kunder SSL Certifikat via Let’s Encrypt för att hantera krypteringen av webbplatsen. Detta för en kostnad och endast på de webbplatser som skapats av Pakkala Webbdesign.

Vill ni använda ett eget/annat certifikat kan ni använda det och vi kan då hjälpa till att få igång det till en kostnad efter överenskommelse.

Let’s Encrypt är ett tredjeparts tillägg och inget som Pakkala Webbdesign kontrollerar över. Pakkala Webbdesign kan inte hållas ansvariga om något inte fungerar med tredjeparts tillägg. Vi hjälper er gärna att felsöka mot en kostnad.

Serviceavtal

Vi på Pakkala Webbdesign tillhandahåller serviceavtal för våra kunder. Dessa serviceavtal hanterar uppdateringar för hemsidor, Opencart och tillägg samt backup.

Vid tillägg sker endast uppdateringar om licensen finns och är aktiv. Om inte så uteblir denna uppdatering. Alla serviceavtal sträcker sig normalt 1 år i taget och med en uppsägningstid på 3 månader. Uppsägning skall ske via e-post och invänta konfirmation.

Akuta åtgärder gäller endast om hemsidan ligger offline eller om något stort fel orsakar att hemsidan inte fungerar över huvud taget. Vi finns att nå på vardagar mellan 09:00-18:00 men för er med serviceavtal är vi tillgängliga vardagar 08:00- 20:00 och helger 11:00-15:00. Skicka ett mail till info@pakkala.se och märk ämnet med ”Akut/support” så tittar vi på det så snabbt som möjligt.

Tvister

Skulle ett projekt inte kunna slutföras p.g.a. kunden, klienten eller företaget inte kan producera korrekt innehåll, data, information och annat material som behövs för att projektet ska fungera och slutföras så erhålls ingen form av ekonomisk eller annan typ av ersättning.

Ingen typ av ersättning kan erhållas för förseningar av lansering eller liknande.

Skulle projektet inte kunna slutföras p.g.a att Pakkala Webbdesign inte kan fullfölja sitt antagande i form av utvecklingssvårigheter så återbetalas startavgiften (gäller ej vid hyra av webbshop). Ingen annan ersättning utöver återbetalningen av startavgiften betalas ut. Detta är så att du som kund kan vara helt säker på att vi alltid står för det vi kan skapa, i form av hemsidor, webbsystem och annat som är webbrelaterat.

Lagring av information

https://pakkala.se/integritetspolicy/