Jag är Pakkala Webbdesign AB

Pakkala Webbdesign AB jobbar med webbdesign, webbutveckling och digital marknadsföring åt små och medelstora företag. Fördelen med att anlita mig är att ert företag får en personlig kontakt med den som ska utföra arbetet och slipper krångliga möten med projektledare.

Animerad bild på frilansande webbdesigner Philip Pakkala title=

En frilansande webbdesigner

Jag som står bakom Pakkala Webbdesign AB heter Philip Pakkala och har sedan år 2018 drivit bolaget. Jag kallar mig själv för frilansande webbdesigner men har även kunskapen som krävs för att bygga en säker webbshop, ta hand om era sociala medier, sökmotoroptimering eller marknadsföring på Google, Facebook och Instagram.

Sedan start har jag fått möjligheten att jobba med företag inom olika branscher, där jag hjälpt dem att bygga funktionella och stilrena hemsidor samt se deras verksamhet växa. Med hjälp av webbdesign ser jag till att ni får ett gott första intryck och en bra strategi för sökmotorer som ger er den trafiken ni behöver för att generera nya kunder.

Philip Pakkala

Ska jag beskriva mig kort som person skulle jag säga att jag är en lugn person som på min fritid gärna tittar på en serie eller bygger på egna projekt. Hobbys finns det massor av men färre som hinns med, framför allt gillar jag att cykla, spela golf, spela Xbox och vidareutbilda mig inom design och programmering.

Jag skulle säga att jag för det mesta är självlärd och förutom en kortare kurs på gymnasiet och praktik så har jag mestadels hängt en hel del på hemsidan Threehouse som säljer lektioner inom allt från HTML, CSS, Javascript och PHP. Mitt intresse för att bygga hemsidor började redan när jag var tolv år gammal och jag för första gången stötte på en kille som byggde hemsidor. Det var på min brors dåvarande köksfirma där han och hans kollega satt och byggde fram deras nya hemsida. Jag blev kär vid första ögonkastet kan man säga och trots att jag valde att spendera några år inom bygghandeln och byggsektorn så fortsatte jag alltid att bygga hemsidor på fritiden.

Att bli frilansare

Min resa mot eget företagande och frilans startade nog som många andra. Jag stod vid en vägkorsning då det byggföretaget jag jobbade på gick i konkurs och jag valde att istället för att söka jobb dra igång med det jag brinner för och länge drömt om. Så tidigt 2018 valde jag att skicka in en ansökan om att starta företaget med en skräckblandad förtjusning.

Jag har två äldre bröder som båda drivit bolag större delen av sitt liv och jag är säker på att det är därifrån jag fått intresset för att vara egenföretagare och att resan inte skulle bli enkel visste jag redan. De första kunderna var vänner och jag kände då att det faktiskt går att leva som frilansare men ganska snabbt tog de vännerna slut och jag blev tvungen att börja hitta kunder på annat håll. Folk frågar mig ibland hur jag hittar nya kunder och jag svarar nästan alltid på frågan att jag inte gillar att ringa och störa företagare under deras troligen redan stressiga vardag och att jag istället satsade på att lära mig hur Inbound Marketing fungerar och jag lär mig än idag men det är verkligen något som jag tycker är intressant.