Vad kostar en hemsida?

Att berätta vad en hemsida kostar är nästan omöjligt. Allt kommer till vad du ställer för krav på hemsidan och om den ska byggas från grunden eller om det finns ett färdigt tema. Jag kommer nedan berätta lite mer om vad en hemsida kostar samt varför.

En hemsida kostar…

5000 – 10 000 kr

Om du söker en hemsida för mellan 5000-10000 kr får du med största sannolikhet räkna med att få ett färdigt tema i till exempel WordPress. Att köpa ett färdigt tema behöver inte betyda något negativt men det är viktigt att tänka på att man kanske inte kan göra alla de ändringar som man önskar eller få sin sida exakt som man tänkt sig.

10 000 – 15 000 kr

För prislappen 10 000 – 15 000 kr bör du kunna räkna med ett mer avancerat tema eller en enklare hemsida byggd från grunden. När du når denna prislapp kan du börja ställa lite mer krav på hur din hemsida ska se ut och oftast ingår även en design som är skräddarsydd för just dig.

15 000 – 25 000 kr

Troligen den mest vanliga prislappen att hamna på om du söker en enklare sida utan speciella funktioner. Du kommer då att få en hemsida byggd från grunden och en design som är väl genomtänkt för att spegla ditt företag och era besökare. Har man inte så många sidor kan man även räkna med att få hjälp med text och eventuellt även bilder.

25 000 – 40 000 kr

Har du många funktioner som måste byggas från grunden och som desutom kräver speciella kunskaper? Då hamnar du troligen mellan 25 000 – 40 000 kr. Likt tidigare kan du räkna med att en väl genomtänkt design är framtagen och att sidan byggs från grunden. Man kan även hitta enklare webbshoppar i denna prisklass men räkna då med att få ett färdigt tema eller en enklare design.

50 000 kr –

Ska du bygga nya Facebook eller en mer avancerad sida som Offerta.se kommer beloppet med största sanolikhet att springa iväg upp emot några hundra tusen till miljonen. Men att hamna på en prislapp över 50 000 kr är inte ovanligt om man ställer höga krav på sin sida och har väldigt specifika designönskemål eller unika funktioner som tar tid att bygga.